Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ


Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30

Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2016
                                                                                                                         Αριθ. πρωτ. 1587


Παρακολουθούμε τις πρώτες μέρες του 2016 ένα νέο επεισόδιο από το σήριαλ «προσπάθεια διάσωσης του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου». Και στο νέο επεισόδιο η υπόθεση-κατεύθυνση είναι η ίδια με τα προηγούμενα, έχει στόχο τα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο.

Οι προηγούμενες «απόπειρες διάσωσης» του Ε.Θ. που στόχευαν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αποδείχτηκε πόσο αναποτελεσματικές και αποτυχημένες ήταν.  Θα ακολουθηθεί και τώρα η ίδια συνταγή ;

Η διοίκηση του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου και η διοίκηση του Πανεπιστημίου, που έχει τη συνολικότερη ευθύνη, οφείλουν να αναθεωρήσουν την άποψη και τα σχέδια σε βάρος των εργαζομένων, των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων τους.

Για να διασωθεί και να ορθοποδήσει το Ε.Θ. είναι αναγκαίο ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησής του. Στην παραπάνω κατεύθυνση έχουν κατατεθεί στο παρελθόν σκέψεις και προτάσεις και τώρα κατατίθενται ανάλογες. Μέρος αυτών των προτάσεων βρίσκονται στις αγωνίες και στις σκέψεις των εργαζομένων και του Σωματείου του Ε.Θ.

Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι, η δουλειά τους και η δράση τους για την άσκηση των δικαιωμάτων τους να αντιμετωπίζονται ως η αιτία της κακοδαιμονίας και της κατάστασης που βρίσκεται το Ε.Θ.

Όλοι οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι το Ε.Θ. οδηγήθηκε σε αδιέξοδα εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και της πρόκρισης ιδιωτικών και ιδιοτελών συμφερόντων σε βάρος του γενικότερου συμφέροντος του Πανεπιστημιακού Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου.

Γι’ αυτό, έστω και στο παραπέντε, η διοίκηση του Ε.Θ. και το Πανεπιστήμιο ας αλλάξουν ρότα. Ας ακούσουν τους εργαζόμενους και ας συζητήσουν πάνω σε ένα σχέδιο ανόρθωσης και ανασυγκρότησης του Ε.Θ.

Αυταρχικές πρακτικές, πρακτικές συκοφάντησης των εργαζομένων και ενέργειες που στόχο έχουν την υπονόμευση και την ακύρωση της δυνατότητας άσκησης των νόμιμων δικαιωμάτων τους (απεργία, επίσχεση εργασίας, προβολή των διεκδικήσεων τους) είναι απαράδεκτες, παράνομες και καταδικαστέες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθήνας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους για :

·        Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους

·        Την υπεράσπιση των μισθολογικών και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Τέλος καλούμε τη διοίκηση του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου και τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να σταθούν με μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στην ανάγκη της ομαλής συνέχειας της λειτουργίας του Ευγενίδειου και με ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρεθούν οι καλύτερες κοινά αποδεκτές λύσεις που να μην πλήττουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι υπηρεσίες του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου είναι πολύτιμες για την κοινωνία και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                      Η Γ. Γραμματέας


Ζαχαρίας Τριγάζης                          Μαρλέν Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου