Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30

Αθήνα 6 Νοεμβρίου  2015
αρ.πρωτ: 1572

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Ο Σύλλογός μας, τα τελευταία δύο χρόνια, βρέθηκε στο στόχαστρο μιας μεγάλης επίθεσης με το μέτρο των διαθεσιμοτήτων/απολύσεων. Έδωσε μια μεγάλη μάχη και κέρδισε. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ καταφέραμε, μαζί με τους συναδέλφους μας από τα άλλα ΑΕΙ-ΤΕΙ και το δημόσιο συνολικότερα, να ανατρέψουμε ένα από τα βασικά μνημονιακά μέτρα.

Μέσα από το νικηφόρο αγώνα μας, αναδείχθηκε ξανά η σημασία των συλλογικών διεργασιών: η αξία που έχει για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας ένας ισχυρός και δραστήριος Σύλλογος, με κυρίαρχο όργανο τις Γ.Σ. του, είναι αδιαμφισβήτητη.

Στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης του Συλλόγου μας και της ενίσχυσης της ενότητας όλων των εργαζομένων, πέρα από τεχνητές διαφοροποιήσεις, οφείλουμε να προχωρήσουμε στη διεύρυνσή του με την ένταξη των συμβασιούχων συναδέλφων μας στις γραμμές του.

Στόχος μας είναι μια ισχυρή συνδικαλιστική οργάνωση που αποφασιστικά και αποτελεσματικά να διεκδικεί και να πετυχαίνει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες διοικητικής & τεχνικής υποστήριξης του ΕΚΠΑ.

Η ισχυροποίηση του Συλλόγου και του ρόλου του μέσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι υπόθεση μόνο του Δ.Σ. Πρέπει να γίνει υπόθεση καθενός από μας. Με την ανταπόκρισή μας, την ενεργή συμμετοχή μας, την κατάθεση σκέψεων, προβληματισμών και προτάσεων βάζουμε τις προϋποθέσεις επιτυχίας του εγχειρήματος ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου για την εξυπηρέτηση των παραπάνω στόχων αποφάσισε :
1.       Να προετοιμάσει και να ξεκινήσει τη διαδικασία οικονομικής τακτοποίησης των μελών, σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου μας. Η οικονομική αυτοδυναμία του Συλλόγου, η δυνατότητα του να υποστηρίζει οικονομικά τις δράσεις και τα μέλη του σε επείγουσες περιπτώσεις είναι αναγκαία συνθήκη για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Οι συνδρομές μας είναι ο μοναδικός οικονομικός πόρος του Συλλόγου. Καλούμαστε όλοι με συνείδηση και ευθύνη να ανταποκριθούμε σε αυτή την καταστατική υποχρέωσή μας.
2.       Να καταθέσει πρόταση για ένταξη των συμβασιούχων στο Σύλλογο στο πλαίσιο αποφάσεων προηγούμενων Γ.Σ. και της σχετικής απόφασης του Συνεδρίου της ΟΔΠΤΕ. Απευθύνουμε κάλεσμα στους φορείς, τις συλλογικότητες και τους ίδιους τους συμβασιούχους να συζητήσουν την πρόταση μας. Στο επίκεντρο της κοινής μας προσπάθειας με τους συμβασιούχους συναδέλφους παραμένει η απόκρουση της επιδίωξης του ΕΚΠΑ να μεταβάλει δυσμενώς και βλαπτικά το καθεστώς εργασίας τους με την αλλαγή ασφαλιστικού φορέα.

Τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν στη Γ.Σ. του Συλλόγου
την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, Αμφιθέατρο Δρακοπούλου στις 10.30 πμ.

Καλούμαστε όλοι να είμαστε εκεί

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                Η Γ.Γραμματέας
Ζαχαρίας Τριγάζης       Μαρλέν Λογοθέτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου