Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 (11.30-15.30) ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 

(12.30) ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ





Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30
e-mail: sdpekpa@gmail.com 

Αθήνα 8 Ιουνίου 2015
αρ.πρωτ: 1525


Εδώ και πολλές μέρες, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, αναμένουμε την έκδοση των πράξεων για την επιστροφή των διαθέσιμων συναδέλφων μας στα Ιδρύματα. Ωστόσο, η αγωνία όλων μας αυξάνεται καθώς περνάνε οι μέρες και η ενημέρωση από πλευράς αρμόδιων Υπουργείων δεν είναι σαφής.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων βρέθηκαν στον κυκλώνα της διαθεσιμότητας και έδωσαν έναν ιστορικό αγώνα ενάντια στις απολύσεις. Παρά το ότι είναι ένας από τους κλάδους που θα έπρεπε να ακουστεί η φωνή του τόσο σε ό,τι αφορά το νόμο για την επιστροφή των διαθέσιμων όσο και το νομοσχέδιο για την Παιδεία, ο Υπουργός Παιδείας, ακολουθώντας μια απαράδεκτη πρακτική, αρνείται να συναντηθεί με το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΔΠΤΕ εδώ και μήνες. Η αντιμετώπιση των διοικητικών υπαλλήλων μ’ αυτούς τους όρους δεν αντιστοιχεί ούτε με το σημαντικό ρόλο τους στην Παιδεία, ούτε με τις διακηρύξεις του Υπουργού περί αναγνώρισής του και αποκατάστασης της συμμετοχής τους στις διαδικασίες των Ιδρυμάτων στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Συμμετέχουμε στην 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΔΠΤΕ την Τετάρτη, 10/6, 11.30-15.30 και τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 12.30μ.μ.

Απαιτούμε:

- Να προχωρήσει άμεσα η έκδοση της πράξης επανασύστασης των καταργημένων θέσεων και η επανένταξη των διαθέσιμων συναδέλφων μας στις υπηρεσίες

- Να αποκατασταθούν πλήρως οι διαθέσιμοι συνάδελφοι, ως προς τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, καθώς και την οικονομική βλάβη που υπέστησαν καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη διαθεσιμότητα-ομηρία.


Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος            Η Γ.Γραμματέας


Ζαχαρίας Τριγάζης     Μαρλέν Λογοθέτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου