Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30


Αθήνα 6 Απριλίου 2015
αρ.πρωτ: 1506

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η Διοίκηση, από τη λήξη της απεργίας μας μέχρι και σήμερα, επιμένει να επιδεικνύει προς τα έξω μια εικόνα λειτουργίας του Ιδρύματος χωρίς προβλήματα, παρά τη διαθεσιμότητα 400 συναδέλφων μας. Εικόνα που καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα και που φυσικά δεν άσκησε ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΠΙΕΣΗ για την επιστροφή των 400 εργαζομένων.
Αρχικά, αποφάσισε να «αντιμετωπίσει» το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού με την επιφόρτιση των μη διαθέσιμων υπαλλήλων με έργο που, παρά τις απλήρωτες υπερωρίες, δεν είναι δυνατό να καλυφθεί, και με την αποδοχή, κατόπιν παροτρύνσεων από διάφορους παράγοντες εντός και εκτός Ιδρύματος, της «εθελοντικής» εργασίας διαθέσιμων συναδέλφων. Αυτή ήταν και η λογική της «πρόταση Αρβανιτόπουλου»: «να βάλουν πλάτη οι διαθέσιμοι» μέχρι να επιστρέψουν… ή να απολυθούν.
Στη συνέχεια, η Διοίκηση, παραβιάζοντας το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, με απόφαση Συγκλήτου (27/11/2014), ανέθεσε σε συναδέλφους ΕΔΙΠ διοικητικό έργο. Σημειώνουμε ότι, σε γραπτό ερώτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου ΕΕΔΙΠ ΑΕΙ σχετικά με τη φύση των καθηκόντων των ΕΔΙΠ, που κατατέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας (16/10/2014, Α.Π. 167843), η απάντηση ήταν πως αυτά είναι αμιγώς διδακτικά (3/12/2014, Α.Π. 196014/Ζ2). Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συλλόγου ΕΔΙΠ (3/12/2014) κατήγγειλε ομόφωνα την παράνομη και αυταρχική αυτή μεθόδευση της διοίκησης του ΕΚΠΑ.
Η Διοίκηση, με τις επιλογές της, δεν έκανε τίποτα για να αναδείξει την έλλειψη των 400 διοικητικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Με το να μπαλώνει κενά, δείχνοντας μια επίπλαστη εικόνα «κανονικότητας», μόνο επιχειρήματα υπέρ των μνημονιακών πολιτικών περί πλεονάζοντος προσωπικού προσέφερε. Απέδειξε έτσι ότι μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να διασφαλίσουν και την άσκηση πίεσης και τις θέσεις εργασίας τους.
Μετά από πολύμηνο ΔΙΚΟ ΜΑΣ αγώνα, έχουμε πλέον καταφέρει να φτάσουμε στην κατάθεση ενός νομοσχεδίου για την επιστροφή των διαθέσιμων.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ, όπως κάναμε εξαρχής, ΚΑΘΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.
Κανείς δεν είναι δυνατό να υποκαταστήσει 400 εργαζόμενους. Από την αρχή της διαθεσιμότητας, η πραγματικότητα στο Ίδρυμα είναι υπηρεσίες και αντικείμενα εργασίας είτε να καλύπτονται στοιχειωδώς είτε να παραμένουν ακάλυπτα, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση όγκου δουλειάς που δεν είναι δυνατό να διεκπεραιωθεί.
Απαιτούμε μαζί με τους συναδέλφους μας ΕΔΙΠ την ανάκληση όλων των αποφάσεων που πλήττουν το ρόλο και το θεσμικά κατοχυρωμένο εργασιακό status του κλάδου τους. Συστρατευόμαστε μαζί τους ενάντια στην προσπάθεια αξιοποίησης των πολιτικών συρρίκνωσης του διοικητικού προσωπικού στην κατεύθυνση της ανατροπής των δικαιωμάτων και κατακτήσεων άλλων τμημάτων εργαζομένων. Οι πολιτικές που αποδομούν και συρρικνώνουν το Πανεπιστήμιο, δεν αντιμετωπίζονται με ημίμετρα και πολιτικές διαχείρισης της μιζέριας και με πρακτικές που πλήττουν τη θέση και το ρόλο κλάδων εργαζομένων που τα καθήκοντά τους είναι θεσμικά προσδιορισμένα.
Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας και την παράσταση διαμαρτυρίας των συναδέλφων ΕΔΙΠ κατά την προσεχή συνεδρίαση της Συγκλήτου.
Στεκόμαστε στο πλευρό τους ενάντια στην τρομοκράτηση και τις απειλές, την αυθαιρεσία και την κατάχρηση εξουσίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος                 Η Γ. Γραμματέας

Ζαχαρίας Τριγάζης        Μαρλέν Λογοθέτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου