Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

"Ενημέρωση για τη συνάντηση με Αναπληρωτή Υπουργό Γ. Κατρούγκαλο".


Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30


Αθήνα 16 Φεβρουαρίου 2015
αρ.πρωτ : 1496



Την Πέμπτη 12-2-2015, το ΔΣ του Συλλόγου μας συναντήθηκε με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γ. Κατρούγκαλο. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με την επιστροφή των διαθέσιμων συναδέλφων.

Ακολούθησε, την Παρασκευή 13-2-2015, η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση του Υπουργού με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους διαθέσιμους στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, διαδικασία στην οποία επίσης συμμετείχαμε.

Από τις δύο συναντήσεις προκύπτουν τα παρακάτω συμπεράσματα :

1. Στην πολιτική ατζέντα της νέας κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται το πάγιο αίτημά μας για κατάργηση του μέτρου της διαθεσιμότητας και επαναφορά στις θέσεις τους όλων όσων επλήγησαν από αυτή την πολιτική, αίτημα για το οποίο ανυποχώρητα αγωνιστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Απαίτησή μας είναι να υλοποιηθούν άμεσα και γρήγορα οι προεκλογικές δεσμεύσεις.

2. Απόφαση του Υπουργού είναι να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση του μέτρου της διαθεσιμότητας και την επιστροφή όλων όσων επλήγησαν απ’ αυτό, διαθέσιμων και απολυμένων.

3. Στο πλάνο που παρουσίασε ο Υπουργός, υπάρχουν πλευρές και ασάφειες που δημιουργούν συγχύσεις και ανησυχία. Είναι αναγκαίο να φύγουν από τη μέση οι όποιες «γκρίζες ζώνες» και να προσδιοριστεί επακριβώς ο οδικός χάρτης θεσμοθέτησης και υλοποίησης της απόφασης-δέσμευσης για ακύρωση της διαθεσιμότητας και των συνεπειών της, λαμβάνοντας υπόψη τα πάγια αιτήματά μας.

Από την πλευρά μας τονίζουμε ότι:

Ο αγώνας μας, τόσο στα Πανεπιστήμια όσο και συνολικά στο δημόσιο, όλο το προηγούμενο διάστημα είχε ένα στόχο: Την επιστροφή όλων των διαθέσιμων/απολυμένων στις προηγούμενες θέσεις εργασίας τους. Αυτό διεκδικούμε και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε.

Για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση και τον καθορισμό της τακτικής μας, το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση την εβδομάδα 16-20/2/2015.




Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος             Η Γ. Γραμματέας

Ζαχαρίας Τριγάζης    Μαρλέν Λογοθέτη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου