Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30
e-mail: sdpekpa@gmail.com
http://sdpekpa.blogspot.gr/

Αθήνα 29 Οκτωβρίου 2014

Στο ΕΚΠΑ, τις τελευταίες εβδομάδες, οι πρυτανικές αρχές προχώρησαν σε μια επίδειξη αδιαλλαξίας και αυταρχισμού. Εμφανίζουν την αστυνομία σαν “προστάτη” και “εγγυητή της νομιμότητας”, ενώ αντιμετωπίζουν φοιτητές και εργαζόμενους σαν “εσωτερικό εχθρό” που διαταράσσει την κατά τα λοιπά “ομαλή” λειτουργία ενός Πανεπιστημίου… Ενός Πανεπιστημίου που καταρρέει υπό το βάρος των απολύσεων, της υποχρηματοδότησης, της ιδιωτικοποίησης, των νόμων 4009/4076, κ.α.
Η επιχείρηση καταστολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν είναι μια «εσωτερική υπόθεση»: η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει σ’ αυτό τη μάχη για τη σιωπή που οι Πρυτάνεις του ν. 4009 σκοπεύουν να επιβάλουν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ για να πατάξουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης σε μια εποχή περιστολής εργασιακών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων. Η επιχείρηση μετατροπής του Πανεπιστημίου, χώρου ιστορικά ταυτισμένου με τις έννοιες της ελευθερίας και της αμφισβήτησης, σε “υγειονομική ζώνη”, καταδεικνύει τι επιδιώκεται να εφαρμοστεί στο νευραλγικό χώρο της παιδείας και κατ’ επέκταση, στην κοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτό, προκύπτουν σειρά ζητημάτων προς συζήτηση:
Το δόγμα “Νόμου και Τάξης” που επιχειρείται να εφαρμοστεί στα Πανεπιστήμια και οι στόχοι της μετατροπής των ΑΕΙ-ΤΕΙ σε “υγειονομικές ζώνες”
Οι κοινωνικοί αγώνες στο Πανεπιστήμιο και η εφαρμογή μέτρων αστυνόμευσης και καταστολής τους. Η αντίστοιχη πολιτική σε άλλους εκπαιδευτικούς κι εργασιακούς χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
Οι διώξεις για συνδικαλιστική δράση ως στοιχείο της εφαρμοζόμενης πολιτικής
Ο ρόλος των ΜΜΕ στην κατασκευή συναίνεσης για την επιβολή αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων
Τρόποι από κοινού αντίστασης και αγώνα
Την Παρασκευή, 31/10, 3:30 μ.μ., σας καλούμε στη Νομική Σχολή (αμφιθέατρο Παπαρηγόπουλου) για να συζητήσουμε τα νέα δεδομένα που οι κρατούντες επιχειρούν να επιβάλουν στη ζωή μας και να προτείνουμε τρόπους αντίστασης και αλληλεγγύης που συλλογικά μπορούμε να αντιτάξουμε στα σχέδιά τους.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν συνδικαλιστές από ΑΔΕΔΥ, ΟΔΠΤΕ, ΕΚΑ, ΠΟΣΔΕΠ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΣΗΕΑ, ΔΣΑ, διοικητικοί υπάλληλοι, φοιτητές και διδάσκοντες του ΕΚΠΑ. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, στηρίζοντας το Σύλλογο και τις πρωτοβουλίες του, θα παρέμβουν στην εκδήλωση, στη βάση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεών τους.

Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος                                       Η Γ.Γραμματέας

Ζαχαρίας Τριγάζης                              Μαρλέν Λογοθέτη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου