Κυριακή 1 Ιουνίου 2014


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σε λίγες μέρες (15-6-2014 ξεκινάει η διαδικασία που τμηματικά οι διαθεσιμότητες μετατρέπονται σε απολύσεις.
Το Υπουργείο Παιδείας δίνει υποσχέσεις που τις αθετεί. Εκβιάζει τα Πανεπιστήμια και εμάς. Επιδιώκει να αξιοποιήσει το πρόβλημα που δημιούργησε με την πολιτική του για να προωθήσει το σχέδιο της συρρίκνωσης του δημόσιου Πανεπιστήμιου.
Ακολουθεί παρελκυστική τακτική, προσθέτει νέες προϋποθέσεις για την υποτιθέμενη ενδο-δια-ιδρυματική  κινητικότητα, δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες για να ροκανίσει το χρόνο ώστε να φτάσουμε στη λήξε του χρόνου της διαθεσιμότητας και συναδέλφισσες, συνάδελφοι να οδηγηθούν στην ανεργία.

Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενες/νοι που είμαστε σε καθεστώς διαθεσιμότητας οφείλουμε να αντιδράσουμε. Να αναπτύξουμε αυτοτελείς δράσεις μέσα στο Πανεπιστήμιο, να συνδεθούμε με τους συναδέλφους μας από τα 8 Πανεπιστήμια και ευρύτερα με τους εργαζόμενους από τις δημόσιες υπηρεσίες που έχουν πληγεί από την πολιτική της διαθεσιμότητας (καθαρίστριες υπουργείου οικονομικών, σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικούς κλπ).
Γνωρίζουμε ότι θετικό πετύχαμε μέχρι σήμερα (μείωση του αριθμού διαθεσίμων, καθυστέρηση υλοποίησης της πολιτικής της διαθεσιμότητας, άρση των πειθαρχικών διώξεων για τους μη αυτοαπογραφέντες…) ήταν αποτέλεσμα ενός μεγάλου αγώνα που συγκλόνισε.
Το δρόμο εκείνο της αγωνιστικής παρέμβασης και διεκδίκησης οφείλουμε να ακολουθήσουμε και σε αυτή τη φάση :
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ την πολιτική της διαθεσιμότητας-απολύσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ τις δουλειές μας.
Για την εξυπηρέτηση των παραπάνω στόχων 15 συναδέλφισσες και συνάδελφοι πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μια «Επιτροπή διαθέσιμων».
         
Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες, όλους τους συνάδελφους που έχουν τεθεί        σε   καθεστώς   διαθεσιμότητας  σε  μια συγκέντρωση την Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014, στις 2 το μεσημέρι, στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ.

ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ.

Αθήνα 30 Μαΐου 2014
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ

Αλοϊζι Βάϊος, Λουκάς Αργυρίου, Γιώργος Βασιλείου,  Δημήτρης Δήμου, Φανή Μουρούτη, Κώστας Μουστάκας, Παπαθεοχάρης Γιάννης, Τάκης Παππάς, Αντωνία Σκουλά, Ντίνα Σπυροπούλου, Άννα Τουμπάνη, Ζαχαρίας Τριγάζης , Νικόλαος Τσάκωνας , Νατάσα Τσίγκα, Νίκος Φράγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου