Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΠΑ 12/5/2014


  • Την Τρίτη και την Τετάρτη, 13 και 14 Μαΐου, συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με το πλαίσιο και τους όρους που αποφασίσαμε στην προηγούμενη Γενική Συνέλευσή μας (8/5).

- Στο πλαίσιο της απεργίας:
Α. Την Τρίτη, στις 12.00, στην Πανεπιστημιούπολη (πύλη Ούλωφ Πάλμε), καλούμε σε σύσκεψη τους εργαζόμενους ΑΕΙ-ΤΕΙ Αθήνας.
Α. Την Τετάρτη, 14/5, πραγματοποιούμε πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μαζί με άλλους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποίηση. Καλούμε όλους τους συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών ΑΕΙ-ΤΕΙ Αθήνας σε προσυγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια. Η πορεία μας θα καταλήξει στο χώρο που είναι συγκεντρωμένες οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα.

- Πραγματοποιούμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο την ημέρα κατάθεσης του σχεδίου Οργανισμού.

  • Απαιτούμε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας ως πρωτοβάθμιοι σύλλογοι των ΑΕΙ, με συμμετοχή επιτροπής αποτελούμενης από όλους τους κλάδους εργαζομένων που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα/απολύσεις. Η αντιπροσωπεία συγκροτείται από εργαζόμενους των παρακάτω κατηγοριών: Φύλακες, Βιβλιοθηκονόμοι, Προσωπικό Η/Υ, Τεχνικοί, Κοινωνικών υπηρεσιών, Διοικητικοί, Μη απογραφέντες, Εργαστηριακοί, Συμβασιούχοι.

- Συγκροτούμε Επιτροπής κατά της Διαθεσιμότητας, η οποία θα συνεδριάζει και θα αναλαμβάνει αυτόνομα δράσεις. Καλούμε τους συλλόγους των άλλων 7 ΑΕΙ να δημιουργήσουν αντίστοιχες επιτροπές, με στόχο το συντονισμό όλων των διαθέσιμων του κλάδου με όλους τους διαθέσιμους του δημοσίου.

- Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αξιολόγησης του προσωπικού:
α) Ξεκινάμε συλλογή υπογραφών σε κείμενο για μη υποβολή ατομικής αξιολόγησης
β) Ζητούμε από τη Διοίκηση να καταθέσει έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο ότι δε θα υποβάλλει αξιολόγηση

- Δηλώνουμε ότι δεν υποστηρίζουμε με διοικητικό έργο τις διαγραφές των φοιτητών.

- Συμμετέχουμε στην εκδήλωση για τον οργανισμό και τις διαγραφές φοιτητών που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων-Φοιτητών κέντρου.

  • Επόμενη Γενική Συνέλευση Πέμπτη, 15/5/14.

Το προεδρείο

Μαρλέν Λογοθέτη     Ροδάνθη Ξεζωνάκη       Θοδωρής Χατζηπαύλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου