Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΣΕΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού 
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30
e-mail: sdpekpa@gmail.com
http://sdpekpa.blogspot.gr/ 

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2014
Αρ. Πρωτ. 1411

                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού έγινε αποδέκτης καταγγελιών από συναδέλφους, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τις Διαπιστωτικές Πράξεις (20/11 και 21/11/2013) του Υπουργείου Παιδείας, ότι δέχονται πιέσεις από κάποια μέλη ΔΕΠ και προϊσταμένους να παρέχουν κανονικά εργασία στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα καθώς και όσους θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με τη νέα διαπιστωτική πράξη ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να παρέχουν εργασία στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Οι πιέσεις που ασκούνται, για την παροχή εργασίας, σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και μάλιστα με μειωμένες αποδοχές είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτες. Η δε νομιμότητά τους ελέγχεται. Οι ενέργειες αυτές αντικειμενικά υπονομεύουν την προσπάθεια και τον αγώνα για να μην υλοποιηθεί η πολιτική των απολύσεων που πλήττει τη ζωή των εργαζομένων και του ίδιου του Πανεπιστήμιου. 

Υπενθυμίζουμε πως με επανειλημμένες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας, που έχουμε μεταφέρει και στη Σύγκλητο, δεν δεχόμαστε να γίνουν μετακινήσεις συναδέλφων, υποκατάσταση διοικητικού έργου από άλλους κλάδους εργαζομένων ή εργολαβικές εταιρείες και εντατικοποίηση της εργασίας προκειμένου να καλυφθούν τα ανυπέρβλητα κενά που έχουν προκληθεί από τις διαθεσιμότητες 400 συναδέλφων μας. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση του σε κάθε μορφής εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται σε εργαζόμενους. Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργεί τα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας με μειωμένο εργασιακό κόστος μέσω της «εθελοντικής» παροχής εργασίας από τους διαθέσιμους που αύριο θέλει να οδηγήσει στην απόλυση, καθώς και κάθε προσπάθεια σύμπραξης σ' αυτήν, θα μας βρουν απέναντί τους. Οι θέσεις εργασίας δε διατηρούνται με τη συναίνεση διοικούντων και διοικούμενων στη συστηματική υποτίμηση των εργαζόμενων.

Όλες και όλοι να αντισταθούμε στην πολιτική απαξίωσης της εργασίας μας και της ζωής μας.

                                      Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

                                                    Για το Δ.Σ.

                    Ο Πρόεδρος                                              Η Γενική Γραμματέας
                Ζαχαρίας Τριγάζης                                           Μαρλέν Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου