Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Πέμπτη, 6/3, 11.30-15.30

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού                             Αθήνα, 5 Μαρτίου 2014
Πανεπιστημίου Αθηνών                                                    Αρ.Πρωτ. 1410
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. 
Πανεπιστημίου 30
e-mail: sdpekpa@gmail.com
http://sdpekpa.blogspot.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στη διαθεσιμότητα/απολύσεις και του συντονισμού με άλλους κλάδους, προκηρύσσουμε στάση εργασίας την Πέμπτη, 6/3, 11.30-15.30.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις στις 12.30, στην πλ. Κλαυθμώνος, με ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλους φορείς.

Στις 12.00, συγκεντρωνόμαστε στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ, για παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην τιμωρητική πρακτική Διοίκησης ΕΚΠΑ-κυβέρνησης της συνολικής παρακράτησης των ημερομισθίων της απεργίας.

Στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. στο κεντρικό κτίριο. Η συνεδρίαση είναι όπως πάντα ανοιχτή σε όλους τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

τους τελευταίους μήνες όλοι μας έχουμε βιώσει την πρακτική της συνολικής περικοπής των μισθών μας, στο πλαίσιο της παρακράτησης των ημερομισθίων της απεργίας.

Τα σχεδόν μηδενικά εκκαθαριστικά που συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μας στερούν ακόμα κι εκείνο το εισόδημα που απαιτείται για τη στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών μας.

Η πρακτική αυτή, εκ μέρους της Διοίκησης του ΕΚΠΑ, μόνο ως απροκάλυπτα τιμωρητική απέναντι στους επί 3,5 μήνες απεργούς του Ιδρύματος μπορεί να θεωρηθεί. Οι δικαιολογίες περί εισαγγε-λέων είναι τουλάχιστον αστείες. Κανένας νόμος δεν επιβάλει τη συνολική περικοπή μισθών τόσων μηνών συνολικά μέσα στους επόμενους. Πουθενά όπου έγινε απεργία με διάρκεια που να ξεπερ-νούσε τις συνήθεις 24ωρες και 48ωρες, δεν ακολουθήθηκε η ίδια πρακτική. Τα ημερομίσθια, σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις στο δημόσιο τομέα, κρατήθηκαν σταδιακά, ούτως ώστε να μην οδηγούνται σε πλήρες οικονομικό τέλμα οι εργαζόμενοι.

Η επιλογή της συνολικής παρακράτησης στην περίπτωση μιας απεργίας 3,5 μηνών δεν μπορεί πα-ρά να αποτελεί μια μέθοδο «πρόληψης» απεργιών και γενικότερα κινητοποιήσεων, στην πιο κρί-σιμη περίοδο για τις εργασιακές σχέσεις, ενόψει των πρώτων απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Στο βαθμό που ακολουθείται και σε άλλα Ιδρύματα, δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε ότι πρό-κειται για «γραμμή» της κυβέρνησης, την οποία οι Διοικήσεις των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας ακολουθούν απαρέγκλιτα. Τα μηδενικά εκκαθαριστικά έρχονται να στηρίξουν την κυβερνητική προτεραιότητα για μηδενική αντίδραση στο άμεσο μέλλον. Ιδιαίτερα σε έναν κλάδο σαν το δικό μας, που, ενώ θεωρούνται «εύκολος στόχος», βρέθηκε πολύ κοντά στο να κλονίσει τα μνημονιακά μέτρα, πρακτικές που στερούν ακόμα και το ποσοστό εκείνο του εισοδήματός μας που θα μας επέ-τρεπε να επιβιώσουμε, ποιον άλλο στόχο μπορεί να εξυπηρετούν;

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

                                                Για το Δ.Σ.
                    Ο Πρόεδρος                                   Η Γ. Γραμματέας
                Ζαχαρίας Τριγάζης                               Μαρλέν Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου