Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Διαδικασία προσφυγής κατά της διαθεσιμότητας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετά την ανάρτηση των πινάκων κατάταξης προσωπικού κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας για την επιλογή προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα στο Ε.Κ.Π.Α από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, στις 7/2/2014 και εν αναμονή της έκδοσης της νέας Διαπιστωτικής Πράξης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την διαδικασία προσφυγής κατά της διαθεσιμότητας.

Οι μόνιμοι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν προθεσμία 60 ημερών από την ημ/νία έκδοσης της νέας διαπιστωτικής πράξης να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια. Οι μόνιμοι διοικητικοί υπάλληλοι προσφεύγουν αποκλειστικά στα διοικητικά δικαστήρια.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι με εργασιακή σχέση ΙΔΑΧ έχουν προθεσμία 90 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της νέας διαπιστωτικής πράξης να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια. Σημείωση: οι ΙΔΑΧ διοικητικοί υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να προσφύγουν ή/και στα διοικητικά δικαστήρια με προθεσμία 60 ημερών από την έκδοση της νέας διαπιστωτικής πράξης, όμως η σύσταση του δικηγόρου μας είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι ΙΔΑΧ να προσφύγουν μόνο στα πολιτικά δικαστήρια, καθώς θεωρούνται πιο ευνοϊκά σε σχέση με τα διοικητικά.

Σε περίπτωση που η νέα διαπιστωτική πράξη δεν έχει εκδοθεί έως τις 19/2/2014, που λήγει η προθεσμία προσφυγής για τους διοικητικούς υπαλλήλους με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ κατά της παρούσας διαπιστωτικής πράξης που εκδόθηκε 21/11/2013 (θέση σε διαθεσιμότητα με αποτίμηση προσόντων) και αντίστοιχα έως τις 18/2/2014 που λήγει η προθεσμία προσφυγής κατά της διαπιστωτικής πράξης που εκδόθηκε 20/11/2013 (θέση σε διαθεσιμότητα κατόπιν κατάργησης όλου του κλάδου) , θα εξετάσουμε μετά από συζήτηση με τον δικηγόρο, εάν οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα βάσει αυτών των δύο διαπιστωτικών πράξεων πρέπει να προσφύγουν κατά αυτών. Στόχος είναι να αποφευχθούν τα διπλά έξοδα για τους εργαζόμενους, ως εκ τούτου θα διερευνηθεί η καλύτερη δυνατή λύση προς αυτή την κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να ξεκινήσετε να συλλέγετε τα απαραίτητα έγγραφα που αναφέρονται παρακάτω, ώστε να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και να μη χαθούν οι προθεσμίες. (Σημείωση: η προθεσμία προσφυγής για τους μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους κατά της διαπιστωτικής πράξης της 21/11/2013 (για θέση σε διαθεσιμότητα με αποτίμηση προσόντων) και της διαπιστωτικής πράξης της 20/11/2013 (για θέση σε διαθεσιμότητα μετά από κατάργηση ολόκληρου του κλάδου), έχει παρέλθει καθώς έχουν περάσει 60 ημέρες).

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, το ΔΣ του Συλλόγου μας επέλεξε τον κ. Καλαματιανό, δικηγόρο-εργατολόγο, να μας εκπροσωπήσει. Εφόσον επιθυμείτε να προσφύγετε κατά της θέσης σας σε διαθεσιμότητα, στέλνετε μήνυμα στην Ομάδα Νομικής Στήριξης στο email: stiri3i.nomikon.ekpa@gmail.com με τα στοιχεία σας (Ονον/νυμο, Όνομα πατρός, Ιδιότητα, Εργασιακή Σχέση, Υπηρεσία, e-mail, τηλέφωνο). Ως τίτλος του μηνύματος να φαίνεται: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. Πατήστε εδώ για να στείλετε το μήνυμα τώρα.

Τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να αρχίσετε να συλλέγετε, προκειμένου να προσκομισθούν στον δικηγόρο είναι τα παρακάτω:
  1. ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΝΑΓΟΝΤΟΣ (ΓΙΑ ΙΔΑΧ, διαθέσιμη εδώ) Ή ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ (ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ, διαθέσιμη εδώ).
  2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ (ΑΠΛΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ) ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ.
  3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
  4. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ (ΑΠΛΟ) ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
  5. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΑΣ.
  6. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΠΡΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ).
  7. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΕΝΣΤΑΣΗΣ-ΑΙΤΗΣΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (εάν και εφόσον καταθέσατε)

Το πιο άμεσο που πρέπει να ζητήσετε είναι το Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών (με αίτηση στο Κεντρικό Πρωτόκολλο προς την Δ/νση Δ/κου). Όσον αφορά το έγγραφο που να αποδεικνύει την ανάγκη του εργοδοτικού σας φορέα για τη συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών σας, θα πρέπει να υπογραφεί από τον διοικητικό προϊστάμενό της υπηρεσίας σας ή τον Γραμματέα (ή Πρόεδρο ή Κοσμήτορα) της Σχολής.

Επιπλέον, το ΔΣ του Συλλόγου, σε συνεργασία με την Ομάδα Νομικής Στήριξης συλλέγει έγγραφα ενισχυτικά της προσφυγής (π.χ. έγγραφα που αποδεικνύουν την ανάγκη του εργοδοτικού φορέα για την συνέχιση παροχής υπηρεσιών όλου του προσωπικού κτλ).

Για περιπτώσεις στις οποίες υπάρχουν ειδικές συνθήκες (π.χ. λόγοι υγείας, εγκυμοσύνη, κλπ) καλό θα είναι, παράλληλα με το μήνυμα σας στην Ομάδα Νομικής Στήριξης, να επικοινωνήσετε και με τον δικηγόρο κ. Καλαματιανό για να του εξηγήσετε ακριβώς την περίπτωσή σας, ώστε να περιγραφεί επακριβώς στο δικόγραφο.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Διονύσης Καλαματιανός
Βαλαωρίτου 17, Αθήνα
Τηλ. 210-3613168, 6972 255500

Το κόστος θα διαμορφωθεί ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και των περιπτώσεων που μπορούν να ομοδικήσουν. Για επιπλέον διευκρινίσεις, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την Ομάδα Νομικής Στήριξης μέσω μηνύματος στο e-mail: stiri3i.nomikon.ekpa@gmail.com

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                   Η Γ. Γραμματέας
Ζ. Τριγάζης                      Μ. Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου